Beachrun, triathlon en Pullup-challenge

Gepubliceerd op: 22-07-2015 op http://www.sportenmetms.com


Juli 2015, even geen obstakelruns, stil zitten dan maar? nee zeker niet. Begin juli, de ideale weersomstandigheden om wat aan warmweer-trainingen te gaan doen. Met temperaturen van boven de 35 graden had mijn lichaam het zwaar, want voor iemand met MS zijn deze temperaturen geen pretje. Maar kop op, mijn Geigerrig Rig 500 op de rug, een hersluitbaar en waterdicht zakje mee voor de iPod en rennen maar! Een brug onderweg kan je natuurlijk overheen, maar met dit weer was het net zo leuk om er onderdoor te gaan. Al kijken de fietsende voorbijgangers wel erg vreemd, het is wel verkoelend.

beachrunBeachrun
Op 3 juli stond de beachrun in Kijkduin op het programma, het zou een 10 km run zijn door de duinen en over het strand. In verband met de warmte was deze ingekort tot 8 km met extra waterpunten. De temperatuur op het strand is goed te doen. Met een klein beetje wind van zee was het erg aangenaam. Na de start op het strand ging je vrij snel met een bocht naar links de duinen in. Hier liep de temperatuur snel op, de wind was weg en het zonnetje stond te branden. Was samen met teammaat John aan het lopen, hij had iets meer last van de warmte dan dat ik dat had. Na 47 minuten kwamen we samen over de finish, normaal gesproken een slechte tijd: 47 minuten over 8 km. Maar gezien het pittige parcours en de weersomstandigheden mogen we niet klagen over de tijd.

Triathlon
Ik kreeg vanuit het MS fonds de vraag of ik mee zou willen doen aan de Triathlon van Utrecht en of ik dan zou willen lopen, zwemmen of fietsen. De keuze was snel gemaakt, laat mij maar lopen. Dat is mijn ding. Zwemmen kan ik niet en aan fietsen heb ik een hekel. Maar lopers hadden ze eigenlijk al genoeg en ze vroegen of ik wilde fietsen of zwemmen, nou doe dan maar zwemmen. Maar goed, dat was het begin van deze nieuwe uitdaging. Ik blijf drijven en met wat spartelen kom ik vooruit, maar 1000 m zou dan wel erg pittig worden. Gelukkig kreeg ik hulp van een van de beste zwemjuffrouwen in de omgeving, zij zou mij wel even wat techniek bijbrengen. Na de eerste zwemles bleek er nog best veel werk aan de winkel, dat is niet goed en dat niet en ‘oma kan dat ook beter’. Trainen dus! Na een aantal lessen in het zwembad kwamen de lessen in open water. Het bleek dat ik de zwemjuffrouw eruit zwom in het water van het Twiske, ze wist alleen zelf niet dat het een wedstrijdje was.

En dan is het 13 juli, licht gespannen aan de start van de kilometer zwemmen. Ik had mijn slipper aan de wal gezet en de supersnelle badmuts die ik van de organisatie gekregen had, opgedaan. Met een grote groep het water in en we gingen van start. De start was een grote chaos voor mijn gevoel. Ik wilde starten met de borstcrawl, maar bij elke slag had ik iemand anders zijn enkels vast dus besloot maar de schoolslag in te zetten. Deze slag hou ik het langst vol en met de schoolslag haalde ik meerdere mensen in die vol passie de borstcrawl aan het doen waren. Ik was blij dat ik om kon draaien bij het 500 meter punt. Een kilometer zwemmen is toch best wel een eind. Het doel was niet als laatste te eindigen en denk dat dat wel gelukt is. Er waren er nog een stuk of 5/6 achter mij. Doel gehaald, niet als laatste binnen en 1 km in 26 minuten afgelegd.
Vervolgens enkelband afgegeven aan onze fietsster die als een atoomkanon van start ging.

Pullup-Challenge
Enige tijd geleden zijn wij met het team een “pullup-challenge” begonnen: voor elke like bij het bericht is 1 pullup en delen is meedoen. Na een week hadden wij 160 pullups verzameld. en ja als je iets zegt te gaan doen dan moet je het ook doen, ondanks dat 160 pullups aardig veel is. Maar goed, op een mooie zondagmiddag in het prachtige Jagersveld in Zaandam staat een mooie pullup stellage en daar zou het gebeuren. Ik had vooraf geen plan ik zag wel hoe het zou lopen. De eerste 60 gingen wel goed in setjes van 5, daarna ging het berg afwaarts. De pullupchallenge werd meer een ‘ikkomomhoogaaneenpullupbar-challenge’ en vooral de laatste 20 hadden weinig meer met pullups te maken. De blaren stonden op mijn handen en de eeltplekken werden steeds groter. Maar heb er 160 gedaan ik ben 160 keer aan een pulpbar omhoog gegaan. Ik was behoorlijk kapot na afloop.

Doelen 2016
Om een balans en een planning in mijn leven te krijgen ben ik druk bezig geweest om mijn doelen voor 2016 vast te stellen en jeetje wat is dat moeilijk. 24 uurs run van Mudmaster, 2 marathon afstanden ocr in een week, Iron vikingen met een rondje extra, een bizarre run in Polen gaan lopen of toch naar het WK OCR in USA? Liefst wil ik het allemaal gaan doen, maar tot nu toe zal het de 24uurs run gaan worden waar wij als No Limits ook nog een goed doel aan willen gaan hangen, verder plannen hebben wij nog niet daar over. De run in Polen, gewoon omdat hij mij super gaaf lijkt en mocht het dit jaar wel lukken het WK OCR in USA. Mocht er nog iemand suggesties hebben dan hoor ik het graag.

Ik ga weer keihard trainen voor Tough Dog 23 augustus een extreem evenement voor de stichting Hulphond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.