2016, een jaar met vele hoogte punten

  • 2016 zit er alweer bijna op en ik ben niet van plan nog veel spannende dingen te gaan dit jaar. Waar 2016 begon als een diep zwart gat, bleek het een diep zwart gat te zijn met mogelijk heden. Ik heb veel keuzes moeten maken, om kansen te kunnen pakken.
  • In februari begon er een bouwlamp te branden in het gat. Ik mocht meedoen aan de Invictus Games 2016 in Orlando aan een voor mij nog relatief nieuwe sport, indoorroeien. Er werd mijn vanuit een crossfit visie geleerd hoe ik moest roeien. En begon er vertrouwen in te krijgen dat ik het wel 4 minuten vol zou houden. Tijdens de Invictus Games ben ik 4de geworden in de IR6 groep. Had eigenlijk in een andere groep moeten roeien, maar waarom zou je dat doen als je ook in de open klasse uit kan komen.
  • De Invictusgames heeft mij meerdere keren flink op de vingers getikt. Na mijn race ben ik 3 dagen out of order geweest. En elke avond ging om 21:00 het lichtje uit en na terug komst in Nederland ben ik nog 2 weken van slag geweest. Het was nu toch echt wel duidelijk dat ik keuzes moest gaan maken en beter voor mijn lichaam moest gaan zorgen. Ik ben gestopt met de onregelmatige dienst, mijn trainingen werden aangepast en het sociale leven op een laag pitje. Door wat zelf experimenten begin je je lichaam steeds beter te leren kennen, wat je beter niet kan doen, maar ook wat je zeker wel moet blijven doen.
  • Na de Invictusgames mocht ik deelnemen aan het Europees kampioenschap obstacle running, wat een ervaring was dat, mijn laatste wedstrijd run was gewoon een EK. Na het EK kreeg ik de kans Nationaal MS Fonds voor het Nationaal MS Fonds, ik zou een video opnemen over hoe ik leef en in het leven sta. Wat een machtig mooie video is geworden die tijdens de collecte week werd uitgezonden op televisie.
  • Daarna kreeg ik medio oktober de kans om geclassificeerd te woKoninklijke Nederlandsche Roeibondlijke Nederlandsche Roeibond was dit iets totaal nieuws. Iemand die niet roeide werd geclassificeerd door de roeibond en iemand met MS hadden ze ook nog niet gezien. Was dus wel spannend of ik er door zou komen. Classificatie verliep soepel en eind van de dag kreeg ik te horen dat ik in de LTA NKIRse mocht uitkomen. Begin december zou ik tijdens het NKIRmijn eerste wedstrijd hebben. Tijdens het NKIR een tweede plaats met 03:14, 0,9 sec van de nummer 1. Ik was er blij mee, maar kan zeker een stuk sneller. Dit was mijn jaar wel in een vogelvlucht. 2017 gaat al super beginnen met het Europees kampioenschap indoorroeien in Parijs. Ik heb er zin in in ieder geva

One thought on “2016, een jaar met vele hoogte punten

  1. Wauw, wat een doorzetter! Luister goed naar jezelf dan kun je missvhien nog heel lang doen wat je graag doet!

    Groetjes, Antoinet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.